Autor: Dnevnik

Novi Sad
29.07.2016.
14:58 > 21:23
Sistematski pregledi u novosadskim školama ne rade se već nekoliko godina, a medicinski stručnjaci se sve više zalažu za povratak ove prakse.
  • dobro

    30.07.2016 18:46
    lep pokusaj
    Da li broj pedijatara prati te zelje?
    Ne mozemo da stignemo na red ni kad smo bolesni, a ne zdravi.
    Opet neke populisticke recenice...
  • Skretničar

    30.07.2016 10:49
    A šta na to kaže Nada Macura?
  • Pufta

    30.07.2016 10:46
    Kada se ljudi leče u terminalnim fazama bolesti daleko je veća zarada. A naša vlada bi i onako najviše volela da se svi pokupimo i skočimo u Dunav... Ili neku drugu reku - šta je kome bliže... Sve smo siromašniji i od nas imaju sve manje koristi...
  • nss

    30.07.2016 09:21
    nss
    od kada od roditelja moras da trazis i dozvolu za slikanje sa deda mrazom deca slinava i bolesna dolaze cele godine u vrtic,sa smetnjama u razvoju ih ima na tone a roditelji tvrda da su 'malo smotani',od sedenja pred kompjuterom izgledaju kao starci...uzas
  • Andrea

    30.07.2016 03:58
    Obavezno na sistematski
    Sada ću zvučati kao starica ali prosto moram reči da se u moje vreme sistematski pregled podrazumevao. Svi smo znali u kom razredu se ide i šta se radi. Sećam se i poseta stomatologu u osnovnoj školi i svih različitih ukusa paste za zube od kojih smo mogli birati. Uvek je bio doživljaj ići tako kolektivno u zdravstvenu ustanovu kako u osnovnoj tako i u srednjoj a i tokom studiranja. Ne razumem zbog čega su to ukinuli. Nisam ni znala da je ukinuto. Koji roditelj je protiv toga?! Zar nam nije svima u interesu rano otkrivanje bolesti? Naročito danas kada roditelji imaju manje vremena nego ikad pre da se posvete svojoj deci i da prate njihov rast i razvoj.
  • Vedran

    29.07.2016 22:51
    ....
    SZO propagira preventivu i preventivne preglede za decu, žene i naravno muškarce. Sve smo to imali u komunizmu i 90tih a sada je to ukinuto. Očigledno jeftinije lečiti ljude kada su bolesti već hronične ili terminalne. Možda je cilj da pockramo pa da RZZOu ostane veća para. Valjda će uskoro izjednačiti privatna osiguranja i državno. Kao i medicinske ustanove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna